Creditcard

Met een creditcard of kredietkaart kan de consument online shoppen en achteraf betalen. In tegenstelling tot andere betaalmogelijkheden zoals iDEAL, waarbij het bedrag direct van de rekening wordt afgeschreven. Zodra de consument een betaling met zijn creditcard start, vraagt hij in feiten direct een persoonlijke lening aan bij de maatschappij van de kaart. Die 'lening' betaalt hij achteraf terug aan de maatschappij van de kaart.

Voor de internationale ondernemer

Voor iedere Nederlandse ondernemer die zijn producten ook in het buitenland aanbiedt, is creditcard een passende betaalmogelijkheid. Niet alleen omdat het over de hele wereld een behoorlijk bekend betaalmiddel is, maar ook omdat het afrekenen van grote bedragen in uw webshop hiermee geen enkel probleem is.

Betaalscherm Creditcard
Betaalmethode Creditcard

Creditcard voor uw webshop

Met de standaard webshop plug-ins, is de installatie van onze betaaldiensten zo geregeld. Na installatie, kunt u met één druk op de knop de betaalmethode Creditcard (waaronder Visa, MasterCard, Carte Bleue en Postepay) aan uw webshop of website toevoegen. Vanaf het Professional (S) pakket kunt u gebruik maken van deze betaaldienst.

Zijn er risico's?

Ondanks alle veiligheidsmaatregelen, neemt het aanbieden van de betaaloptie creditcard nog steeds risico's met zich mee. Als ondernemer wilt u natuurlijk niets aan de toeval overlaten, daarom brengen wij de risico's van deze internationale betaalmethode voor u kaart.

Veiligheid met 3D secure

Wereldwijd is creditcard al jaren de meest gebruikte betaalmethode. Ondanks deze populariteit, is het aanbieden van deze betaaloptie in uw webshop niet zonder risico's. Helaas komt het nog steeds voor dat men betaalt via een onrechtmatig verkregen creditcard.

Om dit te verminderen is er in 1999 een regeling opgezet, genaamd 3-D secure. Dit heeft gezorgd voor nog beter beveiligde technologie als het gaat om betalingen met creditcards. Deze extra beveiliging kunt u zien als een extra stap in het betaalproces. Want een betaling kan door deze veiligheidscontrole niet meer alleen op basis van de kaartgegevens. De consument moet bijvoorbeeld ook een pincode, wachtwoord of andere data invoeren, voor het voltooien van de betaling. Zo bent u beter beschermt tegen frauduleuze betalingen in uw webshop.

Ook de consument is door deze extra veiligheidscheck goed beschermt. Bij Pay.nl is 95 % van de online betalingen met een creditcard al 3D secure. Hierdoor is in bijna alle gevallen duidelijk wie, wat en wanneer heeft betaald.

Betaalproces, stap voor stap

Voor het afronden van een betaling met een creditcard is geen pincode, elektronische handtekening of directe verbinding met de maatschappij nodig. De betaling gebeurt geheel op basis van de gegevens die op de kaart staan. Om dit proces voor u inzichtelijk te maken, brengen wij de verschillende stappen één voor één in beeld.

 1. De consument heeft zijn gegevens ingevuld, de bestelling afgerond en is klaar om te betalen. Hij kiest hierbij voor de optie ‘Creditcard (Visa/ Mastercard)’, 'Carte Bleue' of 'Postepay'. Het betaalscherm wordt geopend
 2. In het betaalscherm kan de consument eventueel de taal wijzigen. Daarna vult hij zijn persoonlijke en kaartgegevens in. Vervolgens klikt hij op Verder.
 3. De transactie wordt dan direct via het PCI gecerticifeerde systeem verwerkt. Dit neemt slechts een paar seconden in beslag.
 4. Na het laden, ziet de consument direct of de betaling is gelukt en belandt deze op de bevestigingspagina van uw webshop. De tekst van deze pagina, kunt u geheel naar eigen wens invullen.

Creditcard - VISA Creditcard - MasterCard Creditcard - Postepay Creditcard - Carte Bleue

De voordelen op een rij

 
 • Wereldwijd de meest gebruikte betaaloptie
 • Beschikbare creditcards: Visa, MasterCard, Postepay en Carte Bleue
 • Kwaliteit gewaarborgd d.m.v PCI gecertificeerd systeem
 • Erg populair bij de consument door de extra zekerheid en garanties
 • Mogelijkheid tot extra veiligheidscheck d.m.v 3D secure
 • Eenvoudig en snel te koppelen aan uw website of webshop
 • U hoeft geen aparte contracten af te sluiten

Creditcard tarieven

 
XS - Pioneer PIONEER   Niet beschikbaar
S - Professional PROFESSIONAL standaard
high risk
0,29 + 3,00%
0,29 + 4,50%
M - Business BUSINESS standaard
high risk
0,24 + 3,00%
0,24 + 4,50%
L - Corporate CORPORATE standaard
high risk
0,22 + 3,00%
0,22 + 4,50%

Afhankelijk van uw dienst kunnen high risk tarieven van toepassing zijn.

Laatste nieuws over Creditcard


 • App update - Overal creditcardbetalingen verifiëren en meer
  Om veilige betalingen vanzelfsprekend te maken, heeft [pay:domain…
  lees verder
 • Vanzelfsprekend veilige Creditcardbetalingen
  In de online betaalwereld is veiligheid van groot…
  lees verder