Feature update 2

In de laatste feature update van december van vorig jaar zijn een aantal kleinere features behandeld. Sinds die tijd zijn er weer een hoop andere kleinere features gereleased die het voor onze Merchants weer een stukje makkelijker maken.

In deze tweede update zetten we deze features graag voor u op een rijtje:

Feature update
09-12-2015

1. Meerdere refunds per transactie

Een gehele of gedeeltelijke refund van een transactie was al zeer lang mogelijk. Als er al refund op een transactie was uitgevoerd en er bijvoorbeeld nogmaals een artikel retour kwam, was dit tot voor kort alleen mogelijk via het aanmaken van een losse refund.

Sinds deze update is het ook mogelijk om per transactie meerdere refunds te doen. Een uitzondering op deze regel geldt voor creditcards, hier kunt u één refund per transactie uitvoeren. Het maximale bedrag dat kan worden terugbetaald aan een eindgebruiker is het originele orderbedrag + 10% (m.u.v Billink waar een refund niet hoger mag zijn dan het orginele orderbedrag).

Afbeelding: Meerdere refunds per transactie

2. Variabelen returnpagina Dynamische Betaallink en Donatiemodule

Voor Merchants die de Dynamische betaallink of de donatiemodule gebruiken is de functionaliteit hiervan uitgebreid. De ingevulde variabelen worden teruggezonden als parameter met de opgegeven return-url. Met deze gegevens kunt u transactiedata achterhalen en deze opslaan en eventueel verwerken in uw database.

Afbeelding: Variabelen returnpagina Dynamische Betaallink en Donatiemodule

3. Update incasso import

Wanneer u incassobetalingen via een batchbestand importeert, heeft u vanaf nu ook de mogelijkheid om een verwerkingsdatum mee te geven.

Tevens is er vanaf nu de mogelijkheid om een recurring (herhaalde) incasso aan te geven. De intervallen en periodes van deze herhaalde incasso's kunt u meegeven als extra kolommen in het batchbestand. Na het uploaden selecteert u in welke kolommen welke variabelen staat en kunt u de import starten.

Afbeelding: Update incasso import

4. Incasso en creditcard resultaten pagina

Wanneer u als Merchant Creditcards en Incasso als betaalmethoden aanbiedt, is het van belang dat u binnen een bepaalde marge blijft wat betreft klantstorneringen, chargebacks en MOI.

Om dit zo goed mogelijk te kunnen monitoren, zijn er voor beide betaalmethoden heldere overzichtspagina's ontwikkeld, zodat u precies weet waar u staat.

Afbeelding: Incasso en creditcard resultaten pagina

5. Testmode beschikbaar in API

Om een testbetaling uit te voeren diende u altijd de hele dienst in het Admin Panel in testmodus te zetten. Niet altijd even handig als u snel even tussendoor de techniek wilde testen.

Vandaar dat het nu mogelijk is dankzij de variabele testmode een betaling eenmalig in testmodus af te handelen. U vindt de testmode variabele als optionele parameter in de API Transaction start (vanaf versie 5). Maakt u gebruik van WooCommerce? Dan is het al in de plugin verwerkt.

Afbeelding: Testmode beschikbaar in API

6. Dispuutbeheer

De mogelijkheid bestaat, wanneer u zaken doet via internet, dat er een meningsverschil ontstaat tussen een eindgebruiker (uw klant) en de Merchant (u). Vaak klopt een consument als eerste aan bij de Payment Service Provider.

Om dit proces soepel te laten verlopen hebben we een nieuw tabblad ontwikkeld: Beheren / Disputen. Wanneer een klant een betaling aan u via Pay.be betwist, kunt u met uw klant communiceren en het geschil eenvoudig afhandelen via ons Admin Panel.

Afbeelding: Dispuutbeheer

7. PFP redial

Maakt u gebruik van de telefonische betaaloptie Pay Fixed Price (PFP)? Dan heeft uw klant de mogelijkheid om de betaling te hervatten wanneer per abuis de verbinding verbroken wordt, om wat voor reden dan ook.

Is er een betaling geweest met meerdere gesprekken? Dan worden deze in de transactiepopup gegroepeerd weergegeven.

Afbeelding: PFP redail

Meer weten?

Ook profiteren van de innovatieve oplossingen van Pay.be? Wilt u meer weten over deze of een van de vele andere unieke features of de vele betaalopties van Pay.be? Neem contact op met onze salesafdeling via 088 – 88 666 66, of maak kennis met Pay.be in het gratis Pioneer Pakket.

GERELATEERD NIEUWS


  • Feature update
    De afgelopen maand zijn er een aantal kleinere…
    lees verder