Anti fraude

Detecteren van frauduleuze transacties

Anti-fraude

Je ontvangt betalingen, alles loopt soepel. Maar bepaalde betaaloplossingen hebben een risico op fraude. Bij SEPA betalingen (iDEAL, Bancontact, MyBank) is de betaling gegarandeerd maar bij creditcardbetalingen of incasso loop je het risico op frauduleuze transacties. PAY. helpt jou deze te onderscheppen.

Voorkomen is beter dan genezen

Het begint met het onderkennen van de risico's van elke betaaloptie, in het 'Admin Panel' vind je het informatiecentrum waar per betaalmethode de risico's staan beschreven. Daarnaast vind je een overzicht van de meest voorkomende fraudes.

Indien je de mix van betaalopties hebt gekozen, is transactiemonitoring van groot belang. Afwijkende transacties moeten worden bekeken voordat je ze gaat uitleveren. Wij tonen jou alle mogelijke informatie over een transactie waarop je een keuze kan maken.

image

Creditcard fraudepreventie

Om chargebacks en fraude tegen te gaan, hanteert PAY. een uniek creditcard fraudepreventiesysteem. In 3 stappen proberen wij de betrouwbaarheid van de betaling te achterhalen:

Tijdens de eerste stap wordt er een score bepaald op basis van 10 punten. Bij een positieve score wordt de betaling direct doorgevoerd. Indien er niet genoeg referentiedata beschikbaar is, hanteren we een tweede handmatige check door één van de risk medewerkers. Bij twijfel over de betrouwbaarheid nemen we contact op met de ondernemer. De ondernemer kan vervolgens zelf bepalen of hij de creditcardbetaling wil accepteren.

meer features

24/7 storingsdienst
24/7 storingsdienst

Voor storingen zijn wij dag en nacht bereikbaar

Statistieken
Statistieken

Overzichtelijke management- en transactie statistieken

Zoeken en vinden
Zoeken en vinden

Binnen enkele seconden een transactie opzoeken / bekijken.

Exchange logs
Exchange logs

Elke transactie aanroep in jouw exchange log overzicht

Wij helpen jou graag verder

Neem snel en eenvoudig contact met ons op.
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.