Payconiq

Mobiel betalen met Payconiq: snel en gemakkelijk

Payconiq voor jouw webshop

De wereld van online betalen staat nooit stil: het betalingsverkeer verandert en ontwikkelt zich in een rap tempo. Zo ook op het gebied van mobiel betalen. In 2017 maakte 68% van de Europeanen gebruik van mobiel betalen. In 2020 zal dit aantal stijgen naar 92%. 

Zowel online als offline betalen

Mobiel betalen is de nieuwe standaardoplossing voor betalingen in winkels, webshops of op evenementen. Payconiq is dé mobiele omnichannel oplossing die zulke betalingen faciliteert. Mobiel betalen via Payconiq is gemakkelijk; jouw klant hoeft enkel een QR-code te scannen met een Apple of Android smartphone. De betalingen lopen rechtstreeks via de Payconiq app die reeds is gekoppeld aan de bankrekening van jouw klant.

Betaalmethode YourGift Card

In 2017 werd Payconiq in Nederland geïntroduceerd dankzij een samenwerking van ABN AMRO, ASN Bank, ING, Rabobank, RegioBank en SNS. De betaaldienst heeft recent laten weten per 1 januari 2022 te stoppen met de mobiele app in Nederland.

Hoe het werkt

Betalingen doen met Payconiq is snel en gebruiksvriendelijk. Allereerst downloadt jouw klant de gratis Payconiq app voor iOS of Android. Vervolgens moet de bankrekening aan de app worden gekoppeld. De Payconiq app werkt samen met alle Nederlandse banken en de koppeling met de app is eenvoudig en eenmalig. Zodra de bankrekening is gekoppeld, kan jouw klant direct Payconiq gebruiken om te betalen!

Met Payconiq betaal je gemakkelijk in een webshop of in een fysieke winkel door een QR-code te scannen: 

  1. De specifieke QR-code verschijnt op een display of op een pinautomaat;
  2. Jouw klant scant de code met een smartphone. Vervolgens hoeft deze klant alleen het bedrag nog goed te keuren in de Payconiq app d.m.v. een viercijferige code, vingerscan of face-ID. Daarna is de betaling voltooid. Als (web)winkelier zie jij de transactie op je scherm verschijnen. Jouw klant heeft betaald!

Payconiq integreren in jouw webshop of kassasysteem

Met Payconiq kan je jouw klanten gemakkelijk met hun mobiel laten betalen in jouw fysieke winkel of online webshop.

Winkel

Payconiq is rechtstreeks te integreren in jouw kassasysteem of pinterminal. Toon de QR-code op jouw kassascherm of pinterminal. Je klant scant de QR-code met de Payconiq app of met de camera van zijn smartphone. Je klant bevestigt de transactie en heeft betaald!

Heb je geen kassa? Dan is Payconiq Go een optie. Je laat je klanten betalen met Payconiq zonder een kassasysteem of pinterminal. Je hebt alleen je smartphone, tablet of desktop met browser nodig.

Webshop

Payconiq kan je gemakkelijk integreren in je webshop via PAY. Voor het afronden van een online bestelling verschijnt een unieke QR-code op het scherm. Jouw klant scant de code met de Payconiq app en rekent gemakkelijk af zonder de webshoppagina te hoeven verlaten.

Wil je Payconiq als betaalmethode integreren in jouw webshop of kassasysteem? Of heb jij behoefte aan meer informatie? Neem contact met ons op via sales@pay.nl of telefonisch via 088-88 666 66 en één van onze specialisten helpt jou graag verder.


De voordelen op een rij
  • Eén app om te betalen in winkels en webshops
  • Snel en makkelijk waar je maar wil
  • Werkt met alle kassasystemen
  • Scherp tarief en makkelijke koppeling
  • Vertrouwd, bekend en een groot bereik
  • Snel te integreren met onze kant-en-klare plugins

Payconiq beschikbaarheid

xs Pioneer Full service
xs Professional Full service
xs Business Full service
xs Corporate Full service

Laatste nieuws over Payconiq

Start met Payconiq en betaal geen online transactiekosten in 2020
Lees meer
PAY. biedt vanaf nu Payconiq aan!
Lees meer

Beschikbaarheid

De betaaloptie Payconiq is beschikbaar voor merchants gevestigd in Nederland, België en Luxemburg.
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.