Bancontact

De populairste Belgische betaalmethode met ruim 15 miljoen kaarthouders

Wat is Bancontact?

Bancontact is een betaalmethode uit en voor België waarmee jouw klanten via hun eigen vertrouwde bankomgeving betalen. Je kan Bancontact zien als de iDEAL van België. HHet is een erg populaire betaalmethode en dus zeer geschikt voor iedere ondernemer met klanten in België.

Bancontact betaalmethode voor jouw Belgische klanten

Bancontact is in België een erg populaire betaalmethode voor webshops. Jouw Belgische klant kan via deze service direct online afrekenen via zijn eigen vertrouwde bankomgeving in jouw Bancontact webshop. De Bancontact betaalmethode is een standaardapplicatie op de kaarten die de Belgische banken uitgeven bij het openen van een rekening. Hierdoor telt Bancontact ruim 15 miljoen kaarthouders waarvan 90% geschikt is voor online gebruik. Ideaal dus als je jouw producten of diensten in dit land (online) wil aanbieden: bied dan de betaalmethode Bancontact aan!

Betaalscherm Bancontact

betaalscherm_bancontact.jpg

PAY. is Bancontact aquirer

Wist je dat PAY. sinds 1 januari 2018 een eigen Bancontact acquirer licentie heeft verworven? Innovatieve oplossingen koppelen we in de toekomst zelf zoals het verwerken van mobiele transacties via de app van Bancontact.

Bancontact aanvragen voor jouw webshop

Een betaling via Bancontact is niet alleen eenvoudig. Met het kaartnummer en de vervaldatum, die op de betaalkaart staan, is betalen zo gebeurd. Via de zogeheten 'digipas' keurt de klant de betaling met de betaalmethode Bancontact goed via de eigen bankomgeving. Wanneer deze stappen succesvol zijn afgerond, is de betaling met de Bancontact betaalmethode geslaagd. In het Admin Panel komt de status op 'PAID' te staan. Dat wil zeggen dat de betaling via Bancontact is gelukt en je direct de bestelde producten kan uitleveren.

Installatie van Bancontact is zo geregeld met onze plugins

Voor de ontwikkeling van jouw Bancontact webshop heb je de keuze uit een groot aantal systemen. Voor diverse systemen hebben wij zogenaamde webshop plugins ontwikkeld. Hiermee kan je in een handomdraai onze betaalmethoden, waaronder de betaalmethode Bancontact, aan jouw webshop koppelen. Om de installatie zo eenvoudig mogelijk te maken, bieden wij meerdere plugins aan. Enkele voorbeelden zijn Magento, OpenCart en PrestaShop. Wil je zelf een koppeling maken met Bancontact? Gebruik dan onze handige API's.


De voordelen op een rij
  • Binnen no time Bancontact in je webshop, gemakkelijke aanvraag
  • De betaling met de Bancontact betaalmethode is 100% gegarandeerd, dus je loopt geen risico
  • Vertrouwd bij de Belgische consument met 15 miljoen kaarthouders
  • Sinds december 2017 ondersteuning voor betaling via de Bacontact app
  • Zowel voor jouw zakelijke als particuliere klant
  • Direct in jouw statistieken zodat je snel kan leveren
  • Al beschikbaar vanaf het gratis Pioneer pakket
  • Installatie snel en eenvoudig via enkele muisklikken

Beschikbaarheid

xs Pioneer Full service
xs Professional Full service
xs Business Full service
xs Corporate Full service

.

Mobiel betalen via de app

Naast betalen met de inmiddels bekende QR-code is het vanaf nu ook mogelijk om direct af te rekenen met je Bancontact app. Met de Bancontact app rekent de klant na het bevestigen van zijn winkelmand in enkele simpele stappen af zonder hiervoor kaartgegevens in te hoeven voeren. Daarnaast is PAY. zowel acquirer, processor en collector van Bancontact. Jouw Bancontact transacties worden direct, zonder tussenkomst van technische derden, verwerkt. Dit zorgt voor snellere verwerking en een zeer betrouwbaar platform.

Laatste nieuws over Bancontact
Belangrijkste mix van betaalmethoden voor FixjeiPhone zijn iDEAL, Bancontact, Creditcards en AfterPay
Lees meer
Persbericht: Pay.nl is acquirer van Bancontact
Lees meer
Betalen vanuit België nog eenvoudiger
Lees meer

Beschikbaarheid

Bancontact wordt gebruikt in België
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.