Bancontact

De populairste Belgische betaalmethode met ruim 15 miljoen kaarthouders

Bancontact

Bancontact is een bankbetaalmethode uit en voor België, waarmee uw klanten via hun eigen vertrouwde bankomgeving betalen. U kunt Bancontact zien als de iDEAL van België. Het is een erg populaire betaalmethode en dus zeer geschikt voor iedere ondernemer met klanten in België.

Online betalen voor uw Belgische klanten

Bancontact is in België een erg populaire betaalwijze voor webshops. Uw Belgische klant kan via deze service direct online afrekenen, via zijn eigen vertrouwde bankomgeving. Bancontact is een standaardapplicatie op de kaarten die de Belgische banken uitgeven bij het openen van een rekening. Hierdoor telt Bancontact ruim 15 miljoen kaarthouders, waarvan 90% geschikt is voor online gebruik. Ideaal dus, als u uw producten of diensten in dit land (online) wilt aanbieden.

Betaalscherm bancontact
mistercash.jpg

PAY. is Bancontact aquirer

Wist u dat PAY. sinds 1 januari 2018 een eigen Bancontact Acquirer licentie heeft verworven? Innovatieve oplossingen koppelen we in de toekomst zelf, zoals het verwerken van mobiele transacties via de Bancontact-app.

Bancontact voor uw webshop

Een betaling via Bancontact is niet alleen eenvoudig, het is ook zo geregeld. Met het kaartnummer en de vervaldatum, die op de betaalkaart staan, is betalen zo gebeurd. Via de zogeheten 'digipas' keurt de klant de betaling goed via de eigen bankomgeving. Wanneer deze stappen succesvol zijn afgerond, is de betaling geslaagd. In het Admin Panel komt de status op 'PAID' te staan. Dit wil zeggen dat de betaling is gelukt en u direct de bestelde producten kunt uitleveren.

Installatie zo geregeld met onze plugins

Voor de ontwikkeling van uw shop heeft u de keuze uit een groot aantal systemen. Voor diverse systemen hebben wij zogenaamde webshop plugins ontwikkeld. Hiermee kunt u in een handomdraai onze betaalmethoden aan uw webshop koppelen. Om de installatie zo eenvoudig mogelijk te maken, bieden wij meerdere plugins aan. Enkele voorbeelden zijn Magento, Opencart en Prestashop. Wilt u zelf een koppeling maken met Bancontact? Gebruik dan onze handige API's.


Mobiel betalen via de app

Naast betalen met de inmiddels bekende QR-code is het vanaf nu ook mogelijk om direct af te rekenen met je Bancontact-app. Met de Bancontact-app rekent de klant na het bevestigen van zijn winkelmand in enkele simpele stappen af zonder hiervoor kaartgegevens in te hoeven voeren.

Daarnaast is PAY. zowel acquirer, processor en collector van Bancontact. Uw transacties worden direct, zonder tussenkomst van technische derden verwerkt. Dit zorgt voor snellere verwerking en een zeer betrouwbaar platform.

De voordelen op een rij
  • De betaling is 100% gegarandeerd, dus u loopt geen risico
  • Vetrouwd bij de Belgische consument, 15 miljoen kaarthouders
  • Sinds december 2017 ondersteuning voor betaling via app
  • Zowel voor uw zakelijke als particuliere klant
  • Direct in uw statistieken, zodat u snel kunt leveren
  • Al beschikbaar vanaf het gratis Pioneer pakket
  • Installatie snel en eenvoudig via enkele muisklikken

Beschikbaarheid

xs Pioneer Full service
xs Professional Full service
xs Business Full service
xs Corporate Full service
Laatste nieuws over Bancontact
Persbericht: Pay.nl is acquirer van Bancontact
Lees meer
Betalen vanuit België nog eenvoudiger
Lees meer
Bancontact is booming
Lees meer

Beschikbaarheid

Bancontact wordt gebruikt in Belgie
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.