Bancontact

Bereik met Bancontact via PAY. ruim 15 miljoen kaarthouders

Wat is Bancontact?

Bancontact is een Belgische betaalmethode waar jouw Belgische klanten via hun eigen vertrouwde bankomgeving mee betalen. Betalen met deze betaalmethode is vergelijkbaar met het Nederlandse iDEAL. Bancontact is erg populair onder consumenten in België en daarom zeer geschikt voor ondernemers die zich richten op de Belgische consumentenmarkt!

De voordelen van Bancontact als betaalmethode in jouw webshop

Met Bancontact rekent jouw Belgische klant direct online af via zijn eigen vertrouwde bankomgeving. De betaalmethode is een standaardapplicatie op betaalkaarten die Belgische banken uitgeven bij het openen van een rekening. Hierdoor telt deze Belgische betaalmethode ruim 15 miljoen kaarthouders waarvan 90% geschikt is voor online gebruik. Ideaal dus als je jouw producten of diensten in België wil aanbieden!

PAY. is Bancontact acquirer, processor en collector

Sinds 1 januari 2018 heeft PAY. een eigen Bancontact acquirer licentie. Dit betekent dat PAY. zonder tussenkomst van derden Bancontact transacties verwerkt wat zorgt voor een snellere betaalverwerking en een betrouwbaarder betaalplatform. Ook biedt PAY. functionaliteiten aan zoals dynamische QR-codes en betaallinks via de PAY. app om het aanvaarden van Bancontactbetalingen zo eenvoudig mogelijk te maken voor de merchant.

Hoe werkt Bancontact?

Een betaling via Bancontact uitvoeren is kinderlijk eenvoudig. Met het kaartnummer en de vervaldatum die op de betaalkaart staan, is betalen zo gebeurt. Via de zogeheten 'digipas' keurt de klant de betaling met deze betaalmethode goed via de eigen bankomgeving. De betaling is geslaagd wanneer deze stappen succesvol zijn doorlopen. In het Admin Panel komt de status dan op 'PAID' te staan. Dat wil zeggen dat de betaling via Bancontact is gelukt en je direct de bestelde producten kunt versturen.

  • icon
  • icon

Installeer Bancontact gemakkelijk met onze plugins

Voor de ontwikkeling en het aanvragen van Bancontact in jouw webshop heb je de keuze uit een groot aantal systemen. Voor diverse systemen hebben wij zogenaamde webshop plugins ontwikkeld. Hiermee kan je in een handomdraai onze betaalmethoden, waaronder de betaalmethode Bancontact, aan jouw webshop koppelen. Om de installatie zo eenvoudig mogelijk te maken, bieden wij meerdere plugins aan. Enkele voorbeelden zijn Magento, OpenCart en PrestaShop. Wil je zelf een koppeling maken met deze betaalmethode? Gebruik dan onze handige API's.

Mobiel betalen via de Bancontact app

Naast betalen met de inmiddels bekende QR-code, is het vanaf nu ook mogelijk om direct af te rekenen met jouw Bancontact app. Met de app rekent de klant na het bevestigen van zijn winkelmand in enkele simpele stappen af zonder hiervoor kaartgegevens in te hoeven voeren.

De voordelen van Bancontact op een rij
  • Gemakkelijk aan te vragen voor jouw webshop
  • Geen risico, betalingen zijn 100% gegarandeerd
  • Een betrouwbare Belgische betaalmethode met 15 miljoen kaarthouders
  • Sinds december 2017 ondersteuning voor betaling via de Bancontact app
  • Zowel voor jouw zakelijke als particuliere klant
  • Direct zichtbaar in jouw statistieken
  • Makkelijke integratie via PAY.
  • Beschikbaar vanaf het Pioneer pakket

Beschikbaarheid

xs Pioneer Full service
xs Professional Full service
xs Business Full service
xs Corporate Full service

Beschikbaarheid

Bancontact wordt gebruikt in België
Laatste nieuws over Bancontact
Belangrijkste mix van betaalmethoden voor FixjeiPhone zijn iDEAL, Bancontact, Creditcards en AfterPay
Lees meer
Persbericht: Pay.nl is acquirer van Bancontact
Lees meer
Betalen vanuit België nog eenvoudiger
Lees meer
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.