Bancontact

Bancontact is een bankbetaalmethode uit en voor België, waarmee uw klanten via hun eigen vertrouwde bankomgeving betalen. U kunt Bancontact zien als de iDEAL van België. Het is een erg populaire betaalmethode en dus zeer geschikt voor iedere ondernemer met klanten in België.

Online betalen voor uw Belgische klanten

Bancontact is in België een erg populaire betaalwijze voor webshops. Uw Belgische klant kan via deze service direct online afrekenen, via zijn eigen vertrouwde bankomgeving. Bancontact is een standaardapplicatie op de kaarten die de Belgische banken uitgeven bij het openen van een rekening. Hierdoor telt Bancontact ruim 15 miljoen kaarthouders, waarvan 90% geschikt is voor online gebruik. Ideaal dus, als u uw producten of diensten in dit land (online) wilt aanbieden.

Betaalscherm bancontact
Betaalmethode Bancontact

Bancontact voor uw webshop

Een betaling via Bancontact is niet alleen eenvoudig, het is ook zo geregeld. Met het kaartnummer en de vervaldatum, die op de betaalkaart staan, is betalen zo gebeurd. Via de zogeheten 'digipas' keurt de klant de betaling goed via de eigen bankomgeving. Wanneer deze stappen succesvol zijn afgerond, is de betaling geslaagd. In het Admin Panel komt de status op 'PAID' te staan. Dit wil zeggen dat de betaling is gelukt en u direct de bestelde producten kunt uitleveren.

Installatie zo geregeld met onze plugins

Voor de ontwikkeling van uw shop heeft u de keuze uit een groot aantal systemen. Voor diverse systemen hebben wij zogenaamde webshop plugins ontwikkeld. Hiermee kunt u in een handomdraai onze betaalmethoden aan uw webshop koppelen. U hoeft hiervoor geen kennis te hebben over techniek. Het is een kwestie van 'plug-and-play'. Om de installatie zo eenvoudig mogelijk te maken, bieden wij meerdere plugins aan. Enkele voorbeelden zijn Magento, Opencart en Prestashop. Wilt u zelf een koppeling maken met Bancontact? Gebruik dan onze handige API's.

Mobiel betalen via de app

In mei 2014 lanceerde Bancontact de langverwachte app waarmee online betalingen een stuk gebruiksvriendelijker werden. In plaats van het invoeren van allerlei kaartgegevens kan uw klant een webshop bestelling afronden door het scannen van een QR-code.


Belfius Bank Axa Bank BNP - Triodos
Fintro CBC ING VDK Spaarbank KBC
De voordelen op een rij
 
 • De betaling is 100% gegarandeerd, dus u loopt geen risico
 • Vetrouwd bij de Belgische consument, 15 miljoen kaarthouders
 • Sinds mei 2014 ondersteuning voor betaling via app
 • Zowel voor uw zakelijke als particuliere klant
 • Direct in uw statistieken, zodat u snel kunt leveren
 • Al beschikbaar vanaf het gratis Pioneer pakket
 • Installatie snel en eenvoudig via enkele muisklikken
Bancontact tarieven
 
XS - Pioneer PIONEER 0,20 + 1,75%
S - Professional PROFESSIONAL 0,18 + 1,25%
M - Business BUSINESS 0,18 + 1,25%
L - Corporate CORPORATE 0,18 + 1,25%
Laatste nieuws over Bancontact


 • Direct refunden van Bancontact betalingen
  Een veel terugkerende vraag bij het supportteam van…
  lees verder
 • Bancontact neemt afscheid van Mister Cash
  De Belgische marktleider op het gebied van (online)…
  lees verder
 • Bancontact is booming
  BelgiĆ« is bezig met een inhaalslag als het…
  lees verder