SOFORT banking

De snelst groeiende betaalmethode in Europa

SOFORT banking

SOFORT banking (voorheen Direct e-banking) is een variant op betalen per bank en maakt het mogelijk om vanuit verschillende landen te betalen via de eigen vertrouwde bankomgeving. Een goede keuze dus als je jouw producten of diensten ook buiten Nederland aanbiedt. Met name in Duitsland wordt deze betaaloplossing veel gebruikt. Maar ook in landen zoals Oostenrijk en België wordt er steeds vaker voor deze betaalwijze gekozen.

Logo betaalmethode Sofort

Ongeveer 20.000 banken in Europa ondersteunen het online betaalsysteem van SOFORT banking. De rekeninghouders van deze banken kunnen alle gebruik maken van de betaalservice via hun eigen bank.

Betaling betaalmethode Sofort

Veilig betalen vanuit 7 landen

Gaan jouw producten over de grenzen van Nederland? Met SOFORT bankingbetalen jouw klanten via de eigen bankomgeving. De stappen die de consument doorloopt, zijn vergelijkbaar met de fases van een iDEAL betaling. De betaling wordt direct via de bank van de consument verwerkt. Op dit moment is SOFORT banking beschikbaar in de volgende landen:

 • Duitsland
 • Oostenrijk
 • Zwitserland
 • Polen
 • België
 • Italië
 • Spanje

Meer betaalmethoden voor Europa

Naast SOFORT banking bieden wij meer populaire betaalopties aan waarmee jouw klanten vanuit diverse Europese landen op een laagdrempelige manier kunnen betalen.

Enkele voorbeelden hiervan zijn Bancontact voor België en Giropay voor Duitsland. Bereik je met jouw webshop ook consumenten buiten Europa? Dan kan creditcard de uitkomst bieden.

SOFORT banking voor jouw webshop

SOFORT banking is een eenvoudige betaaldienst die het mogelijk maakt vanuit verschillende landen direct geld over te boeken. De betaling verloopt rechtstreeks via de bank. Deze betaaloptie voldoet aan hoge veiligheidsstandaarden. Niet voor niets zijn er verschillende certificaten behaald  zoals het certificaat 'Goedgekeurd betalingssysteem' (ook bekend als TUV).

Om gebruik te maken van de betaalwijze SOFORT banking is geen registratie van jouw klanten nodig. Ook als ondernemer hoef je geen afzonderlijke registratie te doen. Je  regelt het allemaal, eenvoudig en snel bij PAY. Een webshop met SOFORT banking heb je al vanaf het gratis Pioneer pakket.

Valkuilen bij SOFORT banking

SOFORT banking is een SEPA banktransfer betaling. Het kan echter voorkomen dat de betaling niet daadwerkelijk wordt ontvangen. Vooral bij gewilde producten zoals mobiele telefoons, computer apparatuur en tickets met een hoge waarde zien wij steeds meer betaling niet binnenkomen. Wees dus voorzichtig met het moment van uitleveren.

Neemt contact op met jouw accountmanager voor de meest optimale instellingen indien je SOFORT banking wil gebruiken. Afhankelijk van jouw dienst kan een advies worden gegeven en kunnen er vooraf veel problemen in de toekomst worden voorkomen.

Technische innovatie van PAY. verlaagt het risico

PAY biedt jou de mogelijkheid om het moment van uitleveren te vertragen totdat het bedrag daadwerkelijk is ontvangen. Op dat moment wordt de bestelling in jouw statistieken bijgeschreven en ben je er zeker van dat je de betaling daadwerkelijk op jouw zakelijke rekening ontvangt.

sofort.jpg

In het Admin Panel kan je bij jouw dienst instellen vanaf welk bedrag je de uitlevering wil vertragen.

Voor bepaalde producten en diensten kan je soms niet wachten met uitleveren. Bijvoorbeeld bij het verkopen van digitale content of beltegoed. Neem dan in jouw businesscase op dat een bepaald percentage van deze betaling niet direct binnen komt.

De voordelen op een rij
 • Beschikbaar in 8 verschillende Europese landen
 • Regelmatig worden nieuwe landen toegevoegd
 • Voor de zakelijke en particuliere klant
 • Klant betaalt vanuit eigen vertrouwde bankomgeving
 • Laagdrempelig en veilig (heeft een TUV certificaat)
De nadelen op een rij
 • Niet 100% gegarandeerd dat de betaling binnenkomt

SOFORTbanking beschikbaarheid

xs Pioneer Full service
xs Professional Full service
xs Business Full service
xs Corporate Full service
-

Beschikbaarheid

Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen, België, Frankrijk, Italië en Spanje
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.