Na inloggen op een beveiligde omgeving of via een betaalscherm vindt er een SEPA overschrijving plaats tussen 2 bankrekeningen. Dit noemen we ook wel een bankbetaling. Het principe van deze bankbetalingen vinden we terug in een groot aantal methoden. De bekendste van deze betaalopties in België is Bancontact, maar er zijn veel meer betaalmogelijkheden die volgens dit principe werken, zowel lokaal als internationaal.

Geen webshop is compleet zonder een aantal van onderstaande betaalmethoden. Het grote gros van deze betaalmethoden is in de landen waar ze beschikbaar zijn ofwel wijdverbreid of ze zitten enorm in de lift. Daarom zijn er altijd wel één of meerdere betaalmethoden die bij uw doelgroep passen.

Bancontact

Bancontact is een bank betaalmethode uit en voor België, waarmee uw klanten via hun eigen vertrouwde bankomgeving betalen. U kunt Bancontact zien als het iDEAL van België. Het is een erg populaire betaalmethode en dus zeer geschikt voor iedere ondernemer met klanten in België.

Bancontact tarieven

PIONEER
0,20 + 1,75%
PROFESSIONAL
0,18 + 1,25%
BUSINESS
0,18 + 1,25%
CORPORATE
0,18 + 1,25%

Bancontact is beschikbaar in: Belgie

iDEAL

Met iDEAL betalen uw klanten veilig en snel via de eigen vertrouwde bankomgeving. In Nederland is dit de meest gebruikte betaalmethode. Het gemak en de snelheid maakt deze optie erg populair bij de consument en door de lage kosten per transactie aantrekkelijk voor de ondernemer.

iDEAL tarieven

PIONEER
0,39
PROFESSIONAL
0,35
BUSINESS
0,33
CORPORATE
0,32

iDEAL is beschikbaar in: Nederland

Giropay

De online betaalmethode Giropay is erg populair bij de Duitse consument en daarmee ideaal als u zich met uw webshop op Duitsland richt. Het betaalproces lijkt veel op dat van iDEAL. Het is veilig en vertrouwd en verloopt volledig via de internetbankieromgeving van de consument.

Giropay tarieven

PIONEER
0,31 + 2,5%
PROFESSIONAL
0,29 + 2,0%
BUSINESS
0,24 + 2,0%
CORPORATE
0,22 + 2,0%

Giropay is beschikbaar in: Duitsland

MyBank

Via de betaalmethode MyBank kunnen consumenten uit diverse Europese landen via internetbankieren een betaling uitvoeren. Het betaalproces heeft veel weg van het in Nederland gebruikte iDEAL, alleen dan op Europees niveau. MyBank is al beschikbaar vanaf het Pioneer pakket.

MyBank tarieven

PIONEER
0,20 + 1,75%
PROFESSIONAL
0,18 + 1,25%
BUSINESS
0,18 + 1,25%
CORPORATE
0,18 + 1,25%

MyBank is beschikbaar in: Luxemburg, Italie en Frankrijk

Sofortbanking

Sofortbanking is een Europees bankonafhankelijk systeem en is vooral populair in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Klanten betalen vanuit een eigen vertrouwde bankomgeving en de betalingen zijn gegarandeerd. Richt u zich op de Europese markt? Dan is Sofortbanking een onmisbare betaaloptie.

Sofortbanking tarieven

PIONEER
0,41 + 1,0%
PROFESSIONAL
0,39 + 1,0%
BUSINESS
0,34 + 1,0%
CORPORATE
0,32 + 1,0%

Sofortbanking is beschikbaar in: Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Polen, Hongarije, Belgie, Frankrijk, Italie, Spanje en het Verenigd Koninkrijk

Maestro

Met de Maestro debitcard betalen uw klanten online met de eigen bankpas. Omdat de betaling direct van de rekening wordt afgeschreven is deze altijd gegarandeerd. De Maestro debitcard wordt uitgegeven in ongeveer 100 landen en geeft uw webshop dus een mooie betaaloptie voor uw buitenlandse klanten.

Maestro tarieven

PIONEER
Niet beschikbaar
PROFESSIONAL
0,29 + 2,25%
BUSINESS
0,24 + 1,95%
CORPORATE
0,22 + 1,95%

Maestro is beschikbaar in ongeveer 100 landen

Meer betaalmethoden?

Pay.be biedt 30+ lokale en internationale betaalmethoden