American Express

American Express Creditcard

Wat is AMEX?

American Express (AMEX) behoort tot één van de drie grootste creditcardmaatschappijen in de wereld. Om deze reden is het zowel online als offline een veelgebruikte betaalmethode. De American Express creditcard is geliefd bij gebruikers vanwege de uitgebreide service en de vele extra’s zoals het loyaliteitsprogramma. Daarnaast hebben consumenten de keuze uit The Green Card, The Gold Card of The Platinum Card.

Logo betaalmethode American Express

Naast Visa en Mastercard kan je via PAY. ook AMEX aanbieden in jouw webshop! Met deze betaalmethode kan jouw klant aankopen doen en deze achteraf betalen. Het bedrag wordt namelijk niet direct van de rekening afgeschreven, maar later door de creditcardmaatschappij door middel van een factuur bij de koper (jouw klant) gefactureerd.

Betaalscherm betaalscherm American Express

Vergroot het internationale bereik van jouw webshop met American Express

Voor iedere ondernemer die zijn producten ook in het buitenland aanbiedt, is de creditcard een passende betaalmethode. Niet alleen omdat het over de hele wereld een bekend betaalmiddel is, maar ook omdat het afrekenen van grotere bedragen in jouw webshop hiermee geen enkel probleem is. En met het wereldwijde bereik van American Express kan jouw klant zijn aankopen direct online afrekenen. Met AMEX als betaalmethode in jouw webshop heb je gegarandeerd een enorm internationaal bereik van potentiële klanten.

Ook in Nederland is het gebruik van American Express erg populair. Maar liefst 5% van de Nederlandse creditcards zijn van AMEX en deze zorgen voor 15% van de creditcard omzet. Met andere worden: consumenten met een AMEX creditcard zijn over het algemeen 'big spenders'.

AMEX loyaliteitsprogramma

American Express kent een loyaliteitsprogramma met een uitgebreid reward systeem. Voor iedere euro die met de creditcard wordt uitgegeven, krijgt de gebruiker minimaal één Membership Reward punt. Op deze manier kunnen gebruikers van de AMEX creditcard sparen voor cadeaus, kortingen, vliegtickets of hotelovernachtingen. Haal hier als ondernemer jouw voordeel mee en kijk of je jouw (potentiële) klant ook aan jouw product of dienst kunt binden door middel van een loyaliteitsprogramma.

Betaalmethode American Express in jouw webshop

Een webshop met American Express of met één van onze andere betaalmethoden is zo geregeld! Met de gratis en kant-en-klare plugins van PAY. kan je de AMEX betaalmethode met één druk op de knop toevoegen aan jouw website of webshop. Deze betaaloptie is beschikbaar vanaf het Business pakket (M).

Betalen via American Express, hoe werkt het?

 1. De klant vult zijn gegevens in, rondt de bestelling af en kiest bij de betaalwijze voor American Express. Vervolgens wordt het betaalscherm van PAY. geopend.
 2. In het betaalscherm heeft de consument de optie om de taal te wijzigen. Hierna kan hij zijn persoonlijke gegevens en zijn kaartgegevens invoeren en klikken op ‘nu betalen’.
 3. Voordat de klant heeft betaald, wordt hij doorverwezen naar de extra 3D Secure verificatiestap van AMEX genaamd American Express SafeKey.
 4. In de tussentijd verwerkt PAY. de transactie. Dit neemt een paar seconden in beslag.
 5. Nadat de klant de betaling heeft bevestigd met de extra beveiligingscheck van American Express SafeKey en PAY. de transactie succesvol heeft verwerkt, is de betaling met AMEX gelukt. Vervolgens komt de consument terecht op de bestelbevestigingspagina van jouw webshop. De tekst op deze pagina kan je bij PAY. ook geheel naar eigen wens invullen.

American Express SafeKey

Iedere creditcard van American Express is standaard uitgerust met de extra verificatie SafeKey. Gebruikers van AMEX kunnen alleen betalingen uitvoeren volgens deze veiligheidscontrole als de bank of kaartverstrekker deze service ook echt aan de creditcard toevoegt. In sommige gevallen wordt bij een betaling met American Express naast de kaartgegevens ook gevraagd om extra gegevens in te voeren zoals de cijfers op de achterzijde van de creditcard of een extra wachtwoord.

logo-safekey.png

De voordelen van AMEX op een rij
 • Behoort tot één van de drie grootste creditcardmaatschappijen in de wereld
 • Vergroot je bereik en ontvang betalingen van over de hele wereld
 • Populair bij de consument door het uitgebreide loyaliteitsprogramma
 • Fraudepreventie door PAY.
 • Extra veiligheidscheck door PAY.
 • Eenvoudig en snel te koppelen aan jouw website of webshop

AMEX creditcard beschikbaarheid

xs Pioneer Niet beschikbaar
xs Professional Full service
xs Business Full service
xs Corporate Full service

Laatste nieuws over American Express

Pay.nl nu ook gecertificeerd als partner van American Express
Lees meer

Beschikbaarheid

De betaaloptie AMEX wordt wereldwijd gebruikt
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.