Overboeking

Bankbetalingen ontvangen uit 34 verschillende EU landen

Wat is een SEPA overboeking?

Bied via PAY. de betaalmethode SEPA in jouw webshop aan. SEPA (Single Euro Payments Area) is een samenwerking tussen de Europese Unie en Europese banken en maakt het betaalverkeer in Europa makkelijker. Met een SEPA overboeking kan jouw klant een betaling verrichten via een bankoverschrijving. Dit wordt mogelijk gemaakt door de invoering van een uniform bankrekeningnummer, het IBAN nummer.

Betaalmethode overboeking SEPA

Hoe werkt het?

Wanneer jouw klant kiest voor een SEPA overschrijving in jouw webshop, dan wordt hij doorverwezen naar het betaalscherm van PAY. Op dit betaalscherm staat alle informatie die nodig is om de aankoop direct via bijvoorbeeld iDEAL te betalen. Jouw klant kan er ook voor kiezen om de betaling op een later moment uit te voeren. In dat geval verstuurt PAY. een automatische e-mail met de informatie, waaronder het betalingskenmerk, om de betaling te voldoen.

SEPA voor jouw webshop

De SEPA overboeking (of bankoverschrijving) is bij PAY. in elke standaard plugin verwerkt zodat je de installatie eenvoudig en snel kunt regelen. Wanneer je deze betaalmethode integreert, word je direct op de hoogte gebracht van de status van een betaling. Zodra jouw klant het bedrag met het juiste betalingskenmerk heeft overgeboekt, wordt de status automatisch bijgewerkt.

Wat als de klant een foutief bedrag overboekt?
Indien jouw klant meer of minder overboekt dan de daadwerkelijke transactie, dan is PAY. niet in staat om de order te koppelen aan de betaling. We schrijven de SEPA betaling apart bij in jouw statistieken en behandelen deze betaling volledig los van de rest van jouw systeem. Je ontvangt geen exchange, maar wel een e-mail ter notificatie. Je bepaalt zelf of je een extra transactie aanmaakt of dat je bij een hoger orderbedrag het geld teruggestort wenst te ontvangen.

Belangrijk: Een betaling vanuit het buitenland kan door de bank van jouw klant met extra kosten worden belast, ter dekking van de eigen kosten.

Hoe lang duurt een overboeking?
Gemiddeld duurt het 1 tot 3 werkdagen voordat een SEPA overboeking is verwerkt. In geval van een niet gevonden betaling kan het 3 werkdagen langer duren. Een betaling buiten de EU duurt maximaal 5 werkdagen. Het is bij een betaling via een SEPA bankoverschrijving altijd belangrijk dat jouw klant het betalingskenmerk correct noteert. Indien dat niet het geval is, dan kan de daadwerkelijke betaling ook vertraging oplopen.

Wat als een betaling echt niet wordt gevonden?
Indien wij de betaling niet kunnen matchen, de eindgebruiker geen contact met ons opneemt en wij hem ook niet kunnen bereiken dan wordt de betaling teruggestort naar de rekening van herkomst. Wanneer ook dat niet lukt, wordt de betaling in quarantaine geplaatst totdat de consument contact met ons opneemt.

De voordelen van een SEPA overboeking op een rij
  • Ontvang betalingen uit 34 Europese landen
  • Vertrouwd via de eigen bankomgeving
  • Zodra geslaagd, is de betaling 100% gegarandeerd
  • Terugbetalen met één druk op de knop
  • Zowel voor de zakelijke als de particuliere klant
  • Voordelige tarieven

Overboeking beschikbaarheid

xs Pioneer Full service
xs Professional Full service
xs Business Full service
xs Corporate Full service
-

Beschikbaarheid

EU landen aangevuld met Noorwegen, IJsland, Liechtenstein, Zwitserland en Monaco
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.