Multibanco

Dé meest populaire betaalmethode in Portugal

Multibanco voor jouw webshop

Multibanco is de meest gebruikte betaalmethode in Portugal en wordt op tal van plekken aangeboden, waaronder in supermarkten, op luchthavens en in musea. Multibanco kent een breed bereik in Portugal, ook omdat de betaalmethode een gebruiksvriendelijke manier is voor Portugezen om belastingzaken af te handelen.

Multibanco is eigendom van SIBS (Sociedade Interbancária de Serviços S.A.) en wordt door meer dan 11.000 geldautomaten aangeboden als betaalmethode. Naast geld opnemen, kan je met Multibanco ook online bankafschriften printen, rekeningen betalen, treinkaartjes kopen, vervoerkaarten opladen en zelfs het mobiele telefoonsaldo opwaarderen. Met het aanbieden van deze complete betaalmethode in jouw webshop, verover je de Portugese markt binnen no time!

Betaalmethode Multibanco
logo%20multibanco%20wit.png

Hoe het werkt

Multibanco is een vertrouwde betaalmethode waar jouw klanten veilig mee kunnen afrekenen in jouw webshop. Betalingen doen met Multibanco kan op twee manieren:

 1. Via de afrekenpagina van jouw webshop: jouw klant kiest bij het afrekenen voor Multibanco als betaalmethode. De gegevens kunnen gemakkelijk worden ingevuld in de veilige online Multibanco bankomgeving. Op de Multibanco pagina zijn details van de aankoop terug te vinden, waaronder het specifieke item of de dienst en het totaalbedrag van de aankoop. Door op de knop ‘continue’ te drukken, autoriseert jouw klant de betaling. Na de autorisatie ontvang jij een betalingsbevestiging en kan de bestelling van jouw klant worden verzonden.
 2. Via een geldautomaat: een andere manier om te betalen met Multibanco is door contant te betalen bij een van de 11.000 geldautomaten. Nadat jouw klant de betaling heeft betaald, ontvang jij een betaalbevestiging en kan je de aankoop verzenden.

De procesmatige flows van Multibanco:

Multibanco kent twee betaalflows: jouw klanten kunnen via online internetbankieren of via een geldautomaat betalen.proces%20online%20bankieren.png
 

Multibanco via online internetbankieren

 1. Jouw klant kiest voor Multibanco als betaalmethode in de checkout van jouw webshop.
 2. De betaalpagina voorziet jouw klant van een entiteitsnummer, de referentie van de aankoop en het bedrag.
 3. Vervolgens logt jouw klant in via internetbankieren en bevestigt hij/zij de betaling door akkoord te gaan met de bekende betaalgegevens -en details
 4. De klant heeft betaald en jij kan de aankoop verzendklaar maken!
proces%20geldautomaat.png
 

Multibanco via een geldautomaat

 1. Jouw klant kiest bij een van de 11.000 geldautomaten voor de optie ‘checkout met Multibanco’.
 2. Via de geldautomaat ontvangt de klant de bekende betaalgegevens -en details.
 3. Indien akkoord, bevestigt jouw klant de transactie door te betalen.

Multibanco integreren in jouw webshop

Multibanco kan je gemakkelijk integreren in je webshop via PAY. Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op via sales@pay.nl of telefonisch via 088-88 666 66 en één van onze specialisten helpt jou graag verder.

De voordelen op een rij
 • Dé nummer 1 betaalmethode in Portugal
 • Een veilige en vertrouwde betaalmethode
 • Voor zowel contante betalingen als online internetbankieren
 • Snel te integreren met onze kant-en-klare plugins

Multibanco beschikbaarheid

xs Pioneer Niet beschikbaar
xs Professional Full service
xs Business Full service
xs Corporate Full service
 

Laatste nieuws over Multibanco

Bereik jouw Portugese klanten met Multibanco, nu ook via PAY!
Meer nieuws

Beschikbaarheid in Portugal

De betaaloptie Multibanco wordt gebruikt in Portugal.

PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.