Incasso

Periodiek of eenmalig incasseren

Betalen met automatisch incasso in jouw webshop

Met automatisch incasso als betaalmethode worden bedragen direct afgeschreven van de bankrekening van jouw klant. Via PAY. kan je snel en gemakkelijk én met lage transactiekosten zowel doorlopend als eenmalige incasso betalingen in jouw webshop via SEPA incasseren.

Logo betaalmethode SEPA incasso

Wat is SEPA incasso?

SEPA incasso is een Europees systeem voor automatische incasso waarmee je eurobetalingen kunt incasseren van rekeningen in 34 SEPA landen en geassocieerde gebieden. Met deze betaalmethode incasseer je gemakkelijk terugkerende betalingen, dit kan ook met een vooraf afgesproken bedrag. Incasso betalingen zijn hierdoor ook erg geschikt voor donaties, abonnementen, contributies en gespreide betalingen.

Varianten van SEPA incasso
Je hebt verschillende incasso varianten die je in jouw webshop kunt aanbieden:

  • Algemene doorlopende en automatische incasso: bedoeld voor abonnementen, contributie
  • Eenmalige en automatische incasso machtiging: een eenmalige incasso betaling
  • Doorlopende incasso voor bedrijven: voor zakelijke betalingen (zoals bijvoorbeeld huur)
  • Doorlopend incasso voor kansspelen: specifiek voor online games
Betaalscherm betaalmethode SEPA incasso

Hoe werkt een automatische incasso?

Met een betaling via automatische incasso kun je gemakkelijk terugkerende betalingen incasseren bij jouw klanten. Hiervoor heb je een officiële machtiging van jouw klant nodig en een getekend mandaat die toestemming geeft om bedragen van de bankrekening van jouw klant te incasseren. Wanneer het mandaat ondertekend is, kunnen betalingen geïncasseerd worden zonder dat de klant daar iets voor hoeft te doen.

Automatisch incasso terugboeken
SEPA incasso is net zoals onze andere betaalmethoden gemakkelijk aan te bieden en te integreren in jouw webshop. Wanneer je deze betaalmethode aanbiedt, houd er dan rekening mee dat jouw klant een transactie met automatische incasso via de bank kan terugboeken door middel van een stornoboeking. De consument kan een transactie altijd storneren met of zonder aanwezigheid van een schriftelijke handtekening. Dit kan 56 kalenderdagen na de transactie. Naast een stornoboeking is de Melding Onterechte Incasso (MOI) een ander risico dat de automatische incasso met zich meebrengt. Hier lees je meer over MOI, terugboekingen via incasso, eventuele kosten en hoe je deze betaalmethode aanvraagt voor jouw webshop.

De voordelen van SEPA incasso op een rij
  • Lage transactiekosten
  • Eenvoudig te integreren en te gebruiken
  • Maak een automatisch incasso aan via een API of handmatig via het Admin Panel
  • Niet afhankelijk van de klant bij incasseren van betaling
  • Incasseren mogelijk vanaf alle SEPA ondersteunende rekeningen

SEPA incasso beschikbaarheid

xs Pioneer Niet beschikbaar
xs Professional Full service
xs Business Full service
xs Corporate Full service

Beschikbaarheid

EU landen aangevuld met Noorwegen, IJsland, Liechtenstein, Zwitserland en Monaco
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.