AfterPay

Eerst zien, dan betalen

Achteraf betalen met AfterPay

Met AfterPay in jouw webshop betalen jouw klanten producten achteraf. Oftewel: eerst zien, dan betalen. Betalen via deze betaalmethode lijkt veel op de oude acceptgiro. In dit geval heb je alleen een betaalgarantie en neemt AfterPay de facturatie compleet uit handen. Je loopt als ondernemer dus geen risico dat je de na verzending van het product jouw geld niet ontvangt. Niet voor niets kiezen steeds meer ondernemers voor achteraf betaalmethoden.

Logo betaalmethode AfterPay
App betaalmethode AfterPay

AfterPay in jouw webshop

Wil je op de betaalpagina van jouw webshop ook AfterPay als één van de betaalmethoden van PAY. aanbieden, maar heb je nog geen aansluiting? Neem dan eerst contact op met de betaalservice. Voor het gebruik van deze betaalmethode heb je namelijk een contract nodig. Na het afsluiten van het contract ontvang je jouw aansluitgegevens. Deze vul je in wanneer je jouw webshop toevoegt in het PAY. Admin Panel. Je hoeft daarna alleen nog maar een plugin te installeren en jouw klanten kunnen probleemloos orders achteraf betalen met AfterPay!

Hoe werkt AfterPay?

Voor het uitvoeren van een betaling moet de consument een AfterPay account hebben. Aan de hand van verschillende checks bekijkt de achteraf betaalmethode of de consument kan en mag betalen.

Anders dan bij iDEAL worden AfterPay betalingen voor jou geïncasseerd. De rol van PAY. in het betaalproces betreft de technische afhandeling van de transacties en een goede communicatie tussen jouw webshop, jouw backoffice en AfterPay. Om dit hele betaalproces in kaart te brengen, nemen wij jou stap voor stap mee hoe zo een betaling werkt:

 1. De consument plaatst een bestelling in jouw webshop. Hij kiest hierbij voor AfterPay als betaalmethode en logt in bij de betaalservice.
 2. AfterPay verzorgt de identificatie en controle. Dit gebeurt aan de hand van diverse databronnen. Als de controle negatief is, wordt de consument teruggestuurd naar de betaalpagina van jouw webshop. Hierna kan hij alsnog betalen via een van onze andere betaalmethoden.
 3. Is de controle positief? Dan wordt het betaalproces voltooid. Vanaf deze stap zorgt PAY. ervoor dat je weet of het betaalproces succesvol is verlopen zodat jij de producten kan versturen.
 4. De definitieve factuur van de bestelling geef je vrij aan AfterPay; zij brengen de hoofdsom in rekening bij de consument. De standaard betaaltermijn van deze achteraf betaalmethode is 10 dagen na ontvangst van de acceptgiro. Het betalen van de acceptgiro kan op de 'ouderwetse' manier, maar dit kan ook digitaal of per automatische óf via eenmalige incasso.
 5. AfterPay betaalt de tegoeden uit aan jou. De fee die de betaalservice rekent, wordt automatisch verrekend met het totaalbedrag. De kosten voor de verwerking brengt PAY. vervolgens bij jou in rekening.
Betaling met betaalmethode AfterPay
De voordelen van AfterPay op een rij
 • Neemt alsmaar toe in populariteit
 • Bekend en heeft een groot bereik
 • Stimuleert het koopgedrag
 • Geen risico voor jouw webshop
 • De volledige facturatie word je uit handen genomen
 • Na goedkeuring kan je de order direct versturen
 • Makkelijke integratie via PAY.
 • Beschikbaar vanaf het Pioneer pakket

Afterpay beschikbaarheid

xs Pioneer Full service
xs Professional Full service
xs Business Full service
xs Corporate Full service
-

Beschikbaarheid

Achteraf betalen via AfterPay is beschikbaar in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk.
Laatste nieuws over AfterPay
AfterPay beschikbaar in Shopify webshop via PAY.
Lees meer
Vrij, vertrouwd en moeiteloos: achteraf en gespreid betalen
Lees meer
Uitbetaling Afterpay voortaan via Pay.nl
Lees meer
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.