Alliance Partnership

Bundel je krachten met PAY.

Bundel je krachten met PAY - Alliance Partnership

Alliance Partnership

PAY. zoekt altijd naar nieuwe kansen. Daarom ziet PAY. als vooraanstaande Payment Service Provider ook eindeloze mogelijkheden in het bundelen van krachten door middel van allianties. Een voorbeeld van een krachtig Alliance Partnership is het samenwerkingsverband tussen PAY. en Tommy Booking Support.

Via een alliantie wordt het beste van twee werelden samengebracht.

PAY. kent een breed scala aan Alliance Partners waaronder reserveringsplatformen, softwarebedrijven, facturatieplatformen en etenbestelsystemen waar het betaalsysteem en de techniek van PAY. volledig geïntegreerd is in het platform van de Alliance Partner.

Alliance%20connections.png

5e79c5ebc7787-handshake_01-01.png

Waarom Alliance Partner worden?

 • Alle communicatie verloopt via de Alliance Partner. Dit betekent dat jouw klanten één aanspreekpunt hebben voor zowel commerciële als technische verzoeken
 • Je klanten krijgen één factuur van jou met daarop alle kosten voor het gebruik van het platform, inclusief de betaalfunctionaliteit
 • Je blijft als software/platformleverancier de enige crediteur voor je klanten.
 • De API techniek is flexibel en multifunctioneel en daardoor inzetbaar voor verschillende niches en branches.


partners.png

Welke partijen kunnen een Alliance Partnership aangaan met PAY?

 • Donatiewebsites (die betalingen ontvangen voor meerdere goede doelen).
 • Facturatieplatformen en debiteurenmanagementsystemen.
 • Productvergelijkingssites (of apps) en marketplaces die betalingen ontvangen voor vele aanbieders.
 • Franchiseketens (de franchisefee kan bijvoorbeeld direct worden verrekend met de geboekte omzet)
 • Etenbestelwebsites met meerdere restaurants.
 • Ticketingplatformen met verschillende eventorganisatoren, zoals theaters, musea, festivals, poppodia.
 • Reserveringssystemen in de breedste zin van het woord voor bijvoorbeeld vakantieparken, sportscholen

Met het Alliance Partnership geef je jouw klanten direct toegang tot een breed scala aan betaaloplossingen en PAY. features onder één overeenkomst. Als Alliance Partner hoef je slechts eenmalig een technische integratie te maken met ons platform. Gefactureerde abonnements-, platform-, marketing- en transactiekosten kunnen worden verrekenend met het boeksaldo van de ondernemer. En PAY? Wij zorgen voor gestroomlijnde betalingen en innovatieve (betaal)oplossingen.

Nóg een zorg minder: PSD2 proof voor platformen

Handelsplatformen zijn een belangrijk onderdeel van de nieuwe online economie omdat ze vraag en aanbod bij elkaar brengen. Je ziet vaak dat een handelsplatform ervoor kiest om ook de geldstromen zelf te verwerken, zodat deze de commissie en marge van de inkomende gelden af kan romen alvorens de omzet naar de verkopers kan uitbetalen. Hiermee kan weliswaar het debiteurenrisico worden afgedekt, maar hierdoor ontstaat tegelijkertijd een financieel risico, mocht het platform failliet gaan.

Met de komst van de PSD2 (Payment Service Directive versie 2 - officieel sinds 14 september 2019 Pan-Europees van kracht) zijn de regels aangescherpt. Om als handelsplatform betaaldiensten uit te mogen voeren, moet je een vrijstelling of zelfs een vergunning aanvragen bij de Nederlandsche Bank (DNB). In geval van een vergunning, krijg je te maken met toezichtkosten zoals die zijn vastgelegd in de Wet bekostiging financieel toezicht (Wbft). Daarnaast moet je organisatorische aanpassingen doen, zoals een KYC procedure inrichten om aan de Wwft (Wet ter voorkoming van witwassen en financiering terrorisme) te voldoen en medewerkers op te lijnen om deze procedures te toetsen. Dit geldt ook voor een vrijgestelde betaaldienstverlener. Vrijgesteld betekent namelijk niet vrijblijvend.

Als Alliance Partner van PAY. hoef je daar niet naar om te kijken. PAY. ontzorgt jou volledig zodat jij je kan focussen op de ontwikkeling en groei van je platform en de aanwas van nieuwe submerchants. Je bespaart daardoor niet alleen op toezichtkosten, maar het hele KYC onboardingproces wordt je uit handen genomen. Hierdoor hoef je geen complete compliance afdeling op te tuigen. PAY. zorgt ervoor dat iedere submerchant gescreend wordt en dat betaalstromen compliant ingericht worden, waardoor jouw platform PSD2-proof is. Daarnaast worden binnen het PAY. Alliance Partnership de kosten van de transacties (en eventuele andere kosten voor bijvoorbeeld pinterminals) afgerekend met de Alliance Partner. Hierdoor kan jouw platform deze kosten en de commissies/provisies eenvoudig verrekenen met het saldo van de submerchant. Tot slot kunnen betaalopties via PAY. gemakkelijk en in no-time worden gekoppeld met het ecosysteem van de submerchant. Hierdoor kan je met een gerust hart ondernemen!

certificeringen-04.png

Het Alliance Partnership maakt onderdeel uit van de dienstverlening van PAY. In 2013 heeft PAY. een vergunning behaald van de Nederlandsche Bank. Daarnaast is PAY. Level 1 PCI DSS gecertificeerd en is PAY. in het bezit van het ISAE TYPE II report. Dit betekent dat PAY. aan alle wettelijke (beveiligings)standaarden voldoet van een goed functionerende betaalinstelling.

De voordelen van een Alliance Partnership met PAY:

 • Eenvoudige integratie via SDK of API
 • De API kan op verschillende vlakken en voor verschillende doeleinden worden ingezet - daarom is het een uitstekende maatwerkoplossing voor jou!
 • Geen eigen vergunning noodzakelijk
 • Kostenbesparing op Risk & Compliance
 • Paymentexperts direct beschikbaar
 • Alle betaalopties, zonder licentiekosten
 • Een eenvoudige eigen administratie
 • Minder debiteurenrisico
 • Klaar voor de toekomst!
Alliance%20formulier.png

Hoe het werkt: facturatie

Via de Alliance Partner ontvangt de ondernemer een eigen PAY. submerchant account waarop alle betalingen binnenkomen. Deze betalingen worden dagelijks, wekelijks of maandelijks naar de zakelijke bankrekening bruto uitbetaald. Een overzichtelijke PDF, CSV of MT940 bestand kan worden gedownload of via de Sync-module worden opgehaald om de boekhouding sluitend te maken.

De kosten voor het gebruik van het systeem en de betaalopties van PAY, evenals de kosten voor de dienstverlening van de Alliance Partner, worden door de Alliance Partner rechtstreeks aan de submerchant gefactureerd. De factuur kan eventueel via de alliance techniek van PAY. automatisch worden verrekend met het boeksaldo van de ondernemer zodat er geen losse factuurbetaling of incasso-opdracht meer nodig is. Als Alliance Partner van PAY. wordt hierdoor niet alleen jouw debiteurenrisico verlaagd, maar vergroot je ook jouw werkkapitaal!

Meer weten over het PAY. Alliance Partnership?

Neem voor meer informatie contact op met Joost Janssens (Head of Alliance Partnerships) via joost@pay.nl.

Enkele voorbeelden van succesvolle Alliance partners


Voorbeelden van Submerchants


PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.