Nieuws

Vanzelfsprekend veilige Creditcardbetalingen

Vanzelfsprekend veilige Creditcardbetalingen

In de online betaalwereld is veiligheid van groot belang. Voor de consument, maar zeker ook voor u als merchant. Op het gebied van online betalingen kunnen creditcards een zeker risico met zich mee brengen. Klant- en betaalgegevens moeten goed beschermd worden om fraude te voorkomen. Wanneer er fraude is gepleegd, kan de daadwerkelijke kaarthouder zijn geld vrijwel altijd terugkrijgen. Deze coulance is noodzakelijk om het gebruik van creditcards voor de consument aantrekkelijk te houden. Niet alleen Pay.nl als betaalprovider, maar ook u als Merchant heeft zorgplicht wat betreft het voorkomen van creditcardfraude.

Het fraudedetectie en -preventiesysteem van Pay.nl was al van uitzonderlijke kwaliteit waardoor fraudes vrij weinig voor kwamen. Om deze enkele gevallen definitief de kop in te drukken heeft Pay.nl haar fraudepreventiesysteem uitgebreid.

image

Hoe werkt het?

Wanneer er een creditcardtransactie wordt aangemaakt, wordt er automatisch een risicoanalyse gedaan op basis van een groot aantal factoren. Afwijkende transacties worden realtime gemonitord en gecontroleerd door de Risk afdeling. Op basis van deze factoren wordt er een inschatting gemaakt of een transactie door kan gaan.

Omdat deze risicoinschatting zeer nauw komt en dit zeer specialistisch werk is, doet Pay.nl deze voor u. Zo bent u er ervan verzekerd dat er altijd met een nauwkeurig oog naar uw transacties wordt gekeken.

Wat is er nieuw?

Om deze fraudepreventie te verbeteren is er een nieuwe transactiestatus aangemaakt, specifiek voor creditcardbetalingen: Verify. Wanneer een creditcardtransactie een verhoogd risico op fraude vertoont, krijgt de betaling deze nieuwe transactiestatus voordat deze op Paid of Cancel komt.

Ons team van specialisten voert dan de controle uit, neemt eventueel contact met de Merchant op en keurt de betaling daarna goed of juist af. Tot die tijd is de status in uw shop nog steeds pending, dus de eindgebruiker merkt hier niets van. Het voordeel van deze nieuwe verify-status is dat wanneer een betaling uiteindelijk niet goedgekeurd wordt, er ook geen transactiekosten worden gerekend.

De kracht van meer data

Om dit proces zo goed mogelijk te laten verlopen is het van groot belang dat er genoeg data meegezonden wordt met uw transacties. Denk hierbij aan het correcte IP-adres van de eindgebruiker, maar ook zaken als het factuur- en/of afleveradres, afleverdatum en productdata. U kunt zich misschien indenken dat een transactie van € 3.000 voor één laptop minder verdacht is dan een transactie van hetzelfde bedrag met 12 iPads. In dit blogbericht van september vorig jaar is het toevoegen van orderdata en klantgegevens uitvoerig besproken.

Behoren creditcardfraudes tot het verleden?

Statistisch gezien valt de hoeveelheid echte fraudegevallen die we bij Pay.nl jaarlijks voor onze kiezen krijgen gelukkig behoorlijk mee. Helemaal geen creditcardfraude meer is misschien een utopie, maar dankzij deze uitgebreide update zijn we weer een stap dichter bij een wereld waarin veilig en snel online betalen vanzelfsprekend is, voor zowel de consument als voor u als Merchant.

Lees meer over creditcards

Meer weten?

Ook profiteren van de innovatieve oplossingen van Pay.nl? Wilt u meer weten over de onze fraudepreventie of ook creditcards of een van de vele andere betaalopties aanbieden in uw webshop? Neem contact op met onze salesafdeling via 088 – 88 666 66, of maak kennis met Pay.nl in het gratis Pioneer Pakket.

Gerelateerd nieuws

App update - Overal creditcardbetalingen verifiëren en meer
Lees verder
American Express creditcard betaalmethode bij Pay.nl
Lees verder

Pay.nl tweets

Er is een nieuwe versie beschikbaar voor de oscommerce plugin (v1.0.2). https://t.co/iL1LnysyHz
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.