Nieuws

Contactloos betalen aan de kassa wordt nieuwe normaal

Contactloos betalen aan de kassa wordt nieuwe normaal
Datum: 11 augustus 2021

Er wordt inmiddels vaker contactloos betaald aan de kassa, met een smartphone, smart watch of zogeheten wearable (een draagbaar sieraad met ingebouwde contactloze betaalchip), dan door het insteken van een pinpas in de pinterminal. Het groeiende succes van contactloos betalen met een smartphone of smart watch lijkt vooral te danken aan de invoering van Apple Pay (voor iPhones) en Google Pay (voor Android-toestellen), volgens de betaalvereniging Nederland.

  • icon
  • icon
contactloos-betalen_image.jpg

Totale aantal pinbetalingen boven pre-coronaniveau’s

Sinds mei vertoont het maandelijkse totale aantal pinbetalingen aan de toonbank weer een overtuigend stijgende lijn. In juli werden er ruim 467 miljoen pinbetalingen gedaan. Vorig jaar was de maand juli de allerdrukste pinmaand van het jaar, met 451 miljoen pinbetalingen.

contactloos-betalen_pinbetalingen.jpg

20% van alle contactloze betalingen wordt gedaan zonder pinpas

Sinds juni wordt er vaker contactloos betaald met een smartphone, smart watch of wearable (maar liefst 15% van alle pinbetalingen gebeuren op deze manier), dan door een betaalpas in de betaalterminal te steken (nog maar een kleine 14% van alle pinbetalingen verloopt nog op deze ouderwetse manier). Afgelopen juli was 86% van alle pinbetalingen contactloos. Bijna 20% van die contactloze betalingen gebeurde dus zónder betaalpas, maar met een smartphone, smart watch of wearable.

contactloos-betalen_verdeling-betaaltype.jpg

In de meeste Nederlandse pinkassa’s hoef je niet meer verplicht je betaalpas te steken bij het overschrijden van het cumulatieve veiligheidslimiet voor contactloos betalen zónder pincode (te weten €100 voor alle opeenvolgende pinbetalingen zonder pincode, bij elkaar opgeteld). Bij het overschrijden van dit limiet hoef je dan alleen nog je pincode in te toetsen, zonder daarbij eerst alsnog je betaalpas in te steken. Dat heeft er waarschijnlijk toe bijgedragen dat pinpashouders hun betaalpas steeds minder zelf spontaan in de betaalterminal steken.

Bron: Betaalvereniging Nederland

Meer weten over onze betaaloplossingen?

Neem voor meer informatie contact met ons op via sales@pay.nl of telefonisch via 088-88 666 66 en één van onze specialisten helpt je graag verder.

Laatste nieuws

Betalen anno 2021: frictieloos, veilig en contactloos
Lees meer
De ongekende mogelijkheden van internetbankieren in Europa
Lees meer
Mobiel betalen, nu ook met Google Pay via PAY!
Lees meer
PAY. maakt gebruikt van cookies voor een goede gebruikerservaring, statistisch inzicht, monitoring van onze techniek en voor het afspelen van video.